Organismul vostru este mult mai destept decat cred cei mai multi oameni. Corpul vostru stie ca parul nu este atat de important pentru voi, din punct de vedere al sanatatii. Din punct de vedere emotional, insa, e cu totul alta poveste. Asadar, cand organismul nu are substante nutritive, proteine, vitamine si minerale, parul este ultimul care primeste hrana.

Putem pune problema astfel: corpul vostru stie ca pentru a trai, aveti nevoie de inima si de creier mai mult decat de par, de aceea dieta, stresul, bolile sau alti factori cantaresc atat de mult in procesul caderii parului. Acesta are nevoie de o dieta echilibrata si nutritiva pentru a fi sanatos.

Un plan echilibrat include fructe si legume care contin antioxidanti, cereale integrale care contin minerale, nuci si seminte care contin minerale si vitamine si proteina fara grasime care contine fier. Parul este alcatuit din proteine, asa incat proteinele fara grasimi sunt foarte importante.

Aveti nevoie, de asemenea, de multa apa pentru a va hidrata organismul si a va mentine sanatatea si stralucirea parului. Fructele, legumele si cerealele aduc aportul necesar de fibre, care sunt, de asemenea, foarte benefice pentru organism si par. Produsele din soia care contin fitoestrogeni, adica estrogeni din plante, sunt, de asemenea, foarte bune.

Reducerea cantitatii de grasime este si ea de folos deoarece aceasta este descompusa in organism in mai multe parti, intre care si testosteron. Acesta se gaseste deseori in hormonii masculini, insa poate fi gasit si la femei. Testosteronul se descompune in DHT, cauza majora a pierderii parului atat la femei cat si la barbati. Astfel, cu cat mancati mai multe alimente cu grasimi, cu atat aveti mai multe sanse ca o cantitate mai mare de DHT sa se ataseze de receptorii androgeni de la capetele foliculilor de par, de unde creste parul. DHT-ul atasat la receptorii androgeni face ca parul sa se deterioreze si sa cada.

Fumatul si alcoolul joaca, de asemenea, un rol major, lucru care afecteaza parul, asa incat, cu cat fumati si beti mai putin, cu atat mai bine.

Asadar, hraniti-va cat mai bine puteti si adaugati la dieta zilnica Multi-vitamine si un produs care ajuta parul, cum ar fi HLCC Scripts Complet, pentru a ajuta procesul de stopare a caderii parului si tinerea sub control a cantitatii de HDT, care duce cel mai mult la caderea parului.

Dr. Michael Fuhrman si William C. Blatter