Acum poți beneficia de epilare definitivă cu ajutorul aparatului de estetică medicală EXILITE de la BTL AESTHETICS. Acesta se remarcă prin eficiența crescută, număr scăzut de ședințe și intervale între ședințe mai mari.

EXILITE folosește tehnologia SPL (Square Pulsed Light) progresivă pentru procedurile de îndepărtare a părului nedorit tratarea acneeitratarea petelor si a leziunilor vasculare și rejuvenarea pielii

In plus sistemul EXILITE  oferă o regenerare rapida  cu ajutorul lămpii cu lumină LED modulată.

Tehnologia folosită este SPL, tehnologie care are vechime de 30 de ani, timp în care s-au făcut numeroase studii pentru a-i testa efectele asupra corpului; este deci cea mai sigură metodă de epilare definitivă.

Cum funcționează?

Epilare definitiva

Principiul pe care se bazează epilarea definitivă cu SPL are la bază capacitatea melaninei din firul de păr de a absorbi lumina. Odată intrată în contact cu firul de păr această lumină generează căldură, care se difuzează termic spre exterior în foliculul de păr distrugându-l.

În plus, fiindcă tratamentul se bazează pe melanină, respectiv pe culoare, cu cât aceasta este mai intensă, cu atât preia mai bine căldura. Așadar, un fir de păr închis la culoare generează mai multă căldură, la fel și o piele închisă la culoare; astfel, senzația neplăcută ar putea fi mai intensă. Dar nu este! Asta se întâmplă fiindcă aparatul are încorporat un sistem propriu de răcire și pentru că noi reglăm intensitatea energiei în funcție de sensibilitatea fiecărei cliente.

Astfel, tratamentul este confortabil chiar și pentru cea mai sensibilă persoană.

Tratarea acneei

Sistemul IPL poate livra lungimi de undă care vizează atât bacteriile cât și glandele sebacee, astfel prin sistemul IPL-SPL, pe lângă distrugerea bacteriei care provoacă acneea (care este de fapt o bacterie de la suprafața pielii), vom mai obține și lezarea și contractarea glandelor sebacee, reducând astfel substanțial producția de sebum. De asemenea, porii tăi vor fi micșorați în urma tratamentului.

Pete cutanate (hiperpigmentare)

Lumina intens pulsată acționează asupra acumulărilor de melanină, care prin exfoliere sunt eliminate. După tratament, leziunile pigmentare pot să aibă un aspect ușor denivelat și se vor închide la culoare treptat pana ajung de culoare maro închis sau chiar negru, apoi se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta. Tratamentul se poate relua după 3 săptămâni dacă pielea este complet refăcută.

Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsură (asemănătoare celei post solare), posibil însoțită de un ușor edem al zonei. Fenomenele dispar în 2-24 de ore iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheață pe zona tratată.

Ce trebuie să știi înainte de prima ta ședință de epilare definitivă?

Părul trebuie să fie ras cu 1-2 zile înainte de programare dar să nu fi fost smuls cu mai puțin de 3 săptămâni în urmă.
Intervalul mediu dintre tratamente trebuie să fie de 6-8 săptămâni. Un interval mai mic de 3 săptămâni nu este indicat fiindcă ar putea produce arsuri.
Numărul necesar de tratamente variază de la o persoană la alta; totuși o medie ar fi de 6-8 tratamente (la inghinal și axilă sunt necesare mai puține tratamente, iar la față mai multe)
Și după terminarea protocolului ar mai putea fi necesare ședințe de întreținere și asta fiindcă nu toate rădăcinile de păr au fire la exterior, ceea ce face imposibilă distrugerea lor. E posibil ca după câteva luni să înceapă să mai apară câte un fir de păr la suprafața pielii; acela este provenit dintr-o rădăcină care fusese latentă în timpul protocolului de epilare definitivă.

Poate să apară înroșirea zonei tratate iar în cazul petelor de culoare acestea se vor închide la culoare după care se vor exfolia.

Ce senzație am in timpul tratamentului?

De obicei, o ușoară stare de disconfort este absolut normală în terapiile care folosesc lumina. Aparatul EXILITE de ultimă generație este prevăzut cu un sistem de răcire a safirului, care reduce senzația de disconfort la minim.

Senzația este asemănătoare unor  înțepături fine la fiecare impuls. În plus, puterea pulsurilor se reglează, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărui client.

Comparativ cu epilarea cu ceară sau cu electroliză, epilarea definitivă cu EXILITE este mult mai puțin dureroasă.

Îngrijire după tratament

Evita soarele si solarul minim o luna după tratament.
Nu rupe crustele care apar in cazul tratamentelor pentru pete.
Nu se pot face alte tratamente exfoliante sau alte tratamente cu lumina intens pulsata sau laser.

Contraindicații

Istoric de cancer, mai ales melanom malign sau recurențe ne-melanom, cancer de piele sau leziuni precanceroase.
Epilepsie și tulburări neurologice.
Orice infecție cutanată activă.
Bolile care pot fi stimulate de lumina soarelui, cum ar fi: Herpes simplex, Lupusul eritematos systemic sau Porfiria
Utilizarea de medicamente și/sau plante fotosensibile care pot provoca sensibilitate la expunerea de lumină.
Boli imunosupresoare, inlcusiv SIDA și infecția HIV, sau utilizarea de medicamente imunosupresive.
Afecțiuni medicale care pot afecta vindecarea rănilor.
Antecedente ale pacientului privind dereglări hormonale sau endocrinologice, cum ar fi Sindromul ovarului poli chistic sau diabet, cu excepția cazului în care sunt sub control.
Antecedente de răspuns anormal la lumina soarelui.
Antecedente de coagulopatii, utilizarea de anticoagulante sau aspirină.
Antecedente de cicatrici cheloide.
Pielea foarte uscată.
Expunerea la soare sau bronzare artificială timp de 3-4 săptămâni înainte/ după tratament.
Tipul de piele VI (neagră)
Sarcina

Câte ședințe de tratament sunt necesare?

Pentru acnee, tratamentele se repetă la un interval de 1-2 săptămâni.
Pentru pete cutanate, tratamentele se repetă la un interval de 2-3 săptămâni.
Tratamentele vasculare se repetă la un interval de 2-4 săptămâni.
Tratamentele de rejuvenare facială se repeta la un interval de 2-4 săptămâni.
Pentru epilare, tratamentele se repetă la 4-8 săptămâni.